Om aimSport

 

En idé

Efter några års aktiv jakt och många funderingar kring vad som skulle kunna göra jägaren till en ännu bättre skytt i en jaktlig situation gick Bertil Rydergren en vinterdag 2011 en runda på sin ”tänkar-stig” utmed sjön Mälaren i södra Stockholm. Idén som kom upp var grundkonceptet till aimRest – det portabla siktstödet som också är aimSport Sweden AB:s första produkt.

 

Två sammanträffanden

Under våren 2011 förändrades båda företagen som Bertil och Christer var anställda i på ett sätt som gjorde att de, var och en på sitt eget håll, började fundera över att ändra sin arbetssituation. Idén om att starta eget företag började gro på var sitt håll. En dag ringer Christer till Bertil för att diskutera jaktprylar och ammunition varvid planerna att bilda och driva något tillsammans växer fram.

 

Tre personligheter

Bertil Rydergren – VD och utvecklingschef

Ursprung: Född och uppvuxen i Stockholm.
Ålder: 50+
Intressen: Familj, jakt och skytte, skog o mark, segling, foto/video och så gillar jag att leta efter tekniska lösningar.
Bakgrund: Utbildad Mekanist och Elektroingenjör med rötterna hos Ericsson, gick vidare som utvecklingsingenjör inom marinelektronik,
blev därefter produktutvecklings chef inom outdoor och marinelektronik och senast som tekniskt ansvarig inom jaktelektronik.
Favoritmat: Gös och svenska kräftor.
Dold talang: Kan några magiska tricks.
Roligaste jaktupplevelse: En kväll skulle fem entusiastiska jägare på andjakt. Förutsättningarna var inte speciellt bra eftersom det inte fanns tillstymmelse till vind! Vi väntade otåligt på inflygning, men det dröjde. Plötslig och lågt i skymningsljuset kommer tre änder inflygande i hög fart och jag hann precis få iväg ett skott, anden slog ihop och landade perfekt i slutet på dammen. Ingen annan hann få iväg något skott och det kom inga fler änder! Vi summerade jakten och kom fram till att rent statistiskt sett var det en bra jakt utan några bomskott och skadeskjutningar och att 1/3 av de inflygande änderna sköts ner!

 


 

Christer Svensson – Försäljnings- och marknadschef

Ursprung: Född, uppvuxen och boende i Stockholms norra delar.
Ålder: 40+
Intressen: Jakt, friluftsliv, sport, familjen
Bakgrund: Verksam inom Outdoor branschen under mer än 20 år med bakgrund inom produktchefsskap, utveckling, försäljning och marknadsföring både nationellt och internationellt. Utbildad jaktledare och jägarexamensutbildare hos Jägarförbundet.
Favoritmat: Rådjursrygg alt. färska svenska kräftor
.
Dold talang: Att ta ur stickor ur händer och fötter.
Roligaste jaktupplevelse: När svågerns och svägerskans schillerstövare fick upptag i djupsnön 30 m från oss och haren, efter att ha tagit sig ut på den plogade vägen där vi stod, valde att springa mot oss i stället för ifrån oss. Hade jag haft sinnesnärvaro nog hade säkerligen ett gammalt klassiskt krokben fått dödliga följder. 
Haren klarade sig och vi skrattade så vi kiknade i säkert 5 minuter …

 
 


 

Jan Kruhsberg – Styrelseordförande

Ursprung: Född och uppvuxen i Stockholm med omnejd, flyttade under 70-talet till Sörmland.
Ålder: 60+
Intressen: Skogen, arkitektur och jakt.
Bakgrund: Rutinerad företagsledare i bygg-, och fastighetsbranschen. Utbildad arkitekt, byggnadsingenjör med mera. Jagat sedan barnsben och har mer än 100 älgar på sittt samvete. Bor på landet i Södermanland och har ”krypavstånd” till jaktmarken.
Favoritmat: Helstekt Rödspätta med citron och potatis.
Dold talang: Att stamkviststämpla noggrant utvalda tallar.
Roligaste jaktupplevelse:  När jag fällde första haren vid 12 års ålder med morfars gamla Husqvarna side-by-side bössa med utanpåliggande hanar. Då min kroppslängd inte tillät mig att lägga an den alldeles för långa bössan mot axeln, blev minnet av skottet en rejäl knuff bakåt i den 50cm djupa pudersnön, en röd ”repa” på magen åsamkat av hanen men framför allt stoltheten och glädjen övar att ha fällt min allra första hare!

 


 

Ett företag

aimSport Sweden AB bildades den 7 Juli 2011. 
Affärsidén beskrivs bäst med vår tagline som är ”Better Hunting” – d.v.s. vi förser dagens jägare med innovativa jakttillbehör som förbättrar dig som jägare, jakten och jaktupplevelsen! Våra produkter är egenutvecklade och unika och du finner dem inte under något annat varumärke. Vårt brinnande engagemang i jakten och det faktum att vi alla tre är aktiva jägare (med totalt mer än 60 års jakterfarenhet) gör att du kan lita på att våra produkter har sitt ursprung i verkliga behov som jägaren har i en jaktlig situation.

Vi önskar Dig varmt välkommen som användare av våra produkter och ber samtidigt på att få önska Dig en riktig ”Skitjakt”!